Siirry pääsisältöön

Välipäivien vauvanruokakokkailua, äidinmaidosta tottakai!

Välipäiviksi mies lähti joka vuotiseen tapaansa miesten mökkiviikonlopulle. Ajankohta on ärsyttävästi pois perheeltä, kun Uusi Vuosi menee reissuun myös.. Toisaalta ymmärrän, että juuri tässä porukan on helpointa yhtä aikaa vapaansa järjestää. Perinteeseen tottuneena en voi silti sanoa, ettei se päähän ottaisi. Etenkin kun vietämme jälleen Uutta Vuotta kaverini luona lasten kanssa ja kaikki muut ovat paikalla pariskuntina. Itse saa tuhat ja yksi kertaa selittää, miksi mies ei ole siellä. No mutta, se tästä avautumisesta, kohti mukavampia aiheita 😊.

Joulu pyyhälsi ohitse kuin lentävä poro (vaikkei meille pukki päässytkään porolla, kuulemma oli jättänyt porot huoltoasemalle kun liukastelevaan rekeen piti vaihtaa pitävämmät jalakset). Lahjoja tuli lapsille aivan liikaa, itsekin sain mieheltäni ihanan lahjan, joka on vasta suunnitteluasteella, lisää siitä myöhemmin 😉.

Välipäivät menevät siis kotona kaaosta halliten. Vauva 6,5kk alkaa kaivata uusia makuja ja tänään sitten aloiti
n kokeilevalla keittiöllä tekemään ruokia pakastimen äidinmaidosta.

Vauvan munaksmuffinssi.

Munakasmuffinssit
1 dl hienoksi pilkottua tomaattia
1 dl äidinmaitoa
Puolikas pieni paistettu peruna muussattuna (uunissa lohkoina paistettu pehmeäksi)
2 munaa
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Pieni loraus öljyä



Sekoita aineet ja paista 200 astetta, kunnes nousevat ja ovat kevyesti ruskettuneet (n.35 min).

 Itse paistoin Tupperwaren silikonisessa muffinssimuotissa. Kerrankin tuli tällekin käyttöä, mielestäni tämä pyöreä silikonivuoka on ollut epäkäytännöllinen; siinä paistuu vain muutama muffinssi kerrallaan eikä muodon takia uuniin mahdu edes kahta tälläistä kerrallaan.

Perunabataattipannari
1 dl äidinmaitoa
1 kypsennetty, pehmeä peruna
n. 1dl:n verran kypsennetty bataattia
1 muna
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Loraus öljyä
Uunissa on helppo pehmentää perunat, jotka käyvät myös sellaisenaan sormiruuaksi, kunhan viipaleet ovat riittävän isoja.



Muussaa perunat ja bataatti haarukalla. Sekoita aineet. Paista 200 astetta, n. 30 min.
Tämänkin paistoin vähälle käytölle jääneessä Tupperin silikonisessa leipävuuassa (kakuista tulee mielestäni mehevämpiä ihan peruskakkuvuuissa, joten tämäkin jäänyt lähes käyttämättä).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö