Välipäiviksi mies lähti joka vuotiseen tapaansa miesten mökkiviikonlopulle. Ajankohta on ärsyttävästi pois perheeltä, kun Uusi Vuosi menee reissuun myös.. Toisaalta ymmärrän, että juuri tässä porukan on helpointa yhtä aikaa vapaansa järjestää. Perinteeseen tottuneena en voi silti sanoa, ettei se päähän ottaisi. Etenkin kun vietämme jälleen Uutta Vuotta kaverini luona lasten kanssa ja kaikki muut ovat paikalla pariskuntina. Itse saa tuhat ja yksi kertaa selittää, miksi mies ei ole siellä. No mutta, se tästä avautumisesta, kohti mukavampia aiheita 😊.
Joulu pyyhälsi ohitse kuin lentävä poro (vaikkei meille pukki päässytkään porolla, kuulemma oli jättänyt porot huoltoasemalle kun liukastelevaan rekeen piti vaihtaa pitävämmät jalakset). Lahjoja tuli lapsille aivan liikaa, itsekin sain mieheltäni ihanan lahjan, joka on vasta suunnitteluasteella, lisää siitä myöhemmin 😉.
Välipäivät menevät siis kotona kaaosta halliten. Vauva 6,5kk alkaa kaivata uusia makuja ja tänään sitten aloiti
n kokeilevalla keittiöllä tekemään ruokia pakastimen äidinmaidosta.
Munakasmuffinssit
1 dl hienoksi pilkottua tomaattia
1 dl äidinmaitoa
Puolikas pieni paistettu peruna muussattuna (uunissa lohkoina paistettu pehmeäksi)
2 munaa
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Pieni loraus öljyä
Sekoita aineet ja paista 200 astetta, kunnes nousevat ja ovat kevyesti ruskettuneet (n.35 min).
Itse paistoin Tupperwaren silikonisessa muffinssimuotissa. Kerrankin tuli tällekin käyttöä, mielestäni tämä pyöreä silikonivuoka on ollut epäkäytännöllinen; siinä paistuu vain muutama muffinssi kerrallaan eikä muodon takia uuniin mahdu edes kahta tälläistä kerrallaan.
Perunabataattipannari
1 dl äidinmaitoa
1 kypsennetty, pehmeä peruna
n. 1dl:n verran kypsennetty bataattia
1 muna
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Loraus öljyä
Muussaa perunat ja bataatti haarukalla. Sekoita aineet. Paista 200 astetta, n. 30 min.
Tämänkin paistoin vähälle käytölle jääneessä Tupperin silikonisessa leipävuuassa (kakuista tulee mielestäni mehevämpiä ihan peruskakkuvuuissa, joten tämäkin jäänyt lähes käyttämättä).
Joulu pyyhälsi ohitse kuin lentävä poro (vaikkei meille pukki päässytkään porolla, kuulemma oli jättänyt porot huoltoasemalle kun liukastelevaan rekeen piti vaihtaa pitävämmät jalakset). Lahjoja tuli lapsille aivan liikaa, itsekin sain mieheltäni ihanan lahjan, joka on vasta suunnitteluasteella, lisää siitä myöhemmin 😉.
Välipäivät menevät siis kotona kaaosta halliten. Vauva 6,5kk alkaa kaivata uusia makuja ja tänään sitten aloiti
n kokeilevalla keittiöllä tekemään ruokia pakastimen äidinmaidosta.
Vauvan munaksmuffinssi. |
Munakasmuffinssit
1 dl hienoksi pilkottua tomaattia
1 dl äidinmaitoa
Puolikas pieni paistettu peruna muussattuna (uunissa lohkoina paistettu pehmeäksi)
2 munaa
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Pieni loraus öljyä
Sekoita aineet ja paista 200 astetta, kunnes nousevat ja ovat kevyesti ruskettuneet (n.35 min).
Itse paistoin Tupperwaren silikonisessa muffinssimuotissa. Kerrankin tuli tällekin käyttöä, mielestäni tämä pyöreä silikonivuoka on ollut epäkäytännöllinen; siinä paistuu vain muutama muffinssi kerrallaan eikä muodon takia uuniin mahdu edes kahta tälläistä kerrallaan.
Perunabataattipannari
1 dl äidinmaitoa
1 kypsennetty, pehmeä peruna
n. 1dl:n verran kypsennetty bataattia
1 muna
2 rkl vauvan kaurapuurojauhetta
Loraus öljyä
Uunissa on helppo pehmentää perunat, jotka käyvät myös sellaisenaan sormiruuaksi, kunhan viipaleet ovat riittävän isoja. |
Muussaa perunat ja bataatti haarukalla. Sekoita aineet. Paista 200 astetta, n. 30 min.
Tämänkin paistoin vähälle käytölle jääneessä Tupperin silikonisessa leipävuuassa (kakuista tulee mielestäni mehevämpiä ihan peruskakkuvuuissa, joten tämäkin jäänyt lähes käyttämättä).
Kommentit
Lähetä kommentti
Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin. :)