Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁.
Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää.
Omenamuffinssit äidinmaitoon
(n. 4 kpl)
Puolikas banaani
1 kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta
1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta
3 rkl äidinmaitoa
1 rkl öljyä
Pari siivua omenaa.
Muussaa banaani. Sekoita siihen muut aineet.
Huuhdo silikonimuffinssivuoka (jos käytät sellaista) kylmällä vedellä, jotta muffinssit irtoavat vuuasta.
Kaada taikina vuokaan, taikinasta riittää noin neljään muffinssiin.
Hienonna omenat ihan pieneksi silpuksi, voit halutessasi myös raastaa. Ripottele pinnalle.
Paista 200 astetta 15-20 min (rehellisesti sanottuna unohdin katsoa paistoajan, kun kokkailin possurisottoa pannulla samalla, mutta kun alkavat ruskettua, ovat valmiina 😉).
Meillä maistui hyvin!
Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. |
Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää.
Omenamuffinssit äidinmaitoon
(n. 4 kpl)
Puolikas banaani
1 kananmuna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta
1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta
3 rkl äidinmaitoa
1 rkl öljyä
Pari siivua omenaa.
Tupperin silikonivuoka on kätevä juurikin vauvanihan tekemiseen! |
Muussaa banaani. Sekoita siihen muut aineet.
Huuhdo silikonimuffinssivuoka (jos käytät sellaista) kylmällä vedellä, jotta muffinssit irtoavat vuuasta.
Kaada taikina vuokaan, taikinasta riittää noin neljään muffinssiin.
Hienonna omenat ihan pieneksi silpuksi, voit halutessasi myös raastaa. Ripottele pinnalle.
Paista 200 astetta 15-20 min (rehellisesti sanottuna unohdin katsoa paistoajan, kun kokkailin possurisottoa pannulla samalla, mutta kun alkavat ruskettua, ovat valmiina 😉).
Meillä maistui hyvin!
Kommentit
Lähetä kommentti
Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin. :)