Siirry pääsisältöön

Parhaan pizzan jäljillä, suolakinuskisuklaapiirakkaa siinä sivussa

Eilen olin jo valmiiksi kyyhöttänyt kyökissä aamupäivän, kun kuulimme naapureita kohdanneen suruista suurimman. Mieheni sanoin surussa emme voi auttaa, mutta käytännön asioissa voimme, joten päätimme yrittää auttaa huolehtimalla ruokapolitiikasta yhden raskaan päivän osalta.

Olin jo aiemmin olen etsiskellyt reseptiä hyvään, oikeastaan erinomaiseen pizzaan, joka tehdään ihan normisähköuunissa normipellillä, ilman pizzakiviä tms. Mies sitten ehdotti, että tekisimme edelliskerran onnistuneen pizzatestauksen reseptillä pizzaa sekä meille, että naapureille. Asiaa ja suosikkitäytteitä toki tiedusteltiin etukäteen, ja sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen.

Jauhelihakinkkuversio.
Pohjassa tärkeäksi olen huomannut viileähkön veden, oliiviöljyn ja pitkän ja hartaan (=hikisen) vaivaamisen. Etenkin vaivaamisen taika yllätti, taikina on ihan erilainen vaivaamisen jälkeen; se on kimmoisempaa eikä tartu käteen juurikaan leivottaessa. Myös Durumvehnäjauhoja kannattaa laittaa! Itse tehty tomaattikastike kuulostaa ehkä työläältä, jos on tottunut laittamaan tomaattimurskaa suoraan purkista, mutta ehdottomasti sen tekeminen kannattaa! Ja aika nopea ja helppo se on tehdäkin.

Pohja (3-4 pitsaa koosta riippuen):

3dl vettä, viileähköä
1 rkl sokeria
---> sekoita nämä ensin.
3-4 dl Durumvehnäjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
---> sekoita jauhot ja hiiva, lisää veden sekään ja vaivaa taikinaa n.10 min kädellä oikein kunnolla.
0,5dl oliiviöljyä
1tl suolaa
--->sekoita öljyyn suola ja lisää taikinaan, vaivaa käsin kunnolla muutama minuutti

Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Tee sillä välin tomaattikastike ja valmistele täytteet.
Kinkku-ananaspizzaa

Tomaattikastike:

0,5dl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä murskattuna
---> hauduta valkosipulit öljyssä hetki
1 tlk tomaattimurskaa
2 isoa tomaattia pieneksi pilkottuna
1tlk tölkkitomaatteja, kuorittuja
Basilikaa tuoreena tai kuivattuna maun mukaan
1dl vettä
1rkl sokeria
1tl suolaa
--->lisää ja kiehata 5min, hauduta sitten vielä 10 min.

Jaa taikina pizzojen lukumäärän mukaan. Aseta pallo jauhotetulle leivinpaperille. Käytä runsaasti jauhoja ja tee taikinasta palloja, joita vaivaa muutaman minuutin, jotta ilmakuplat poistuvat.
---> työstä pallosta kaksin käsin littanaa ja pyöreää muotoa (itse hellästi vedin kymmenillä painaen eri suuntiin pyörittäen taikinaa samalla)
--->kaulitse lopulta niin ohueksi kuin mahdollista  (itse kaulitsin ja pyöritin leivinpaperia, niin pitsa tuli tasaisesti kaulituksi)

Levitä kauhalla pyöritellen tomaattikastike pizzalle. Seuraavana juustoraaste ja lopuksi täytteet. Meillä oli jauheliha paistettuna ja maustettuna, sen sekaan lisättiin väriä ottamaan kinkkurouhe. Toisena makuna kinkku ja ananas.

Kahdelle perheelle tein ohjeen kaksinkertaisena, ja pitsoja tuli peräti kahdeksan! Seuraavalla kerralla pitänee testata uusia täytteitä.

Jälkiruokana tein Yhteishyvä-lehden ohjeella ihanaa ja helppoa suolakinuskisuklaapiirakkaa. Suosittelen! Tästä ohjeeseen.
Tää oli ihanaa!! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö