Siirry pääsisältöön

Tähtijoulukoriste ilman liimaa (vaihe vaiheelta kuvaohje)

Luvassa seuraava ohje ilman liimaa askarteluun. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini, vaikka ekat kerrat tämän teossa oli aikamoista pohtimista, kun mukana oli vain sanaton ja väritön kuvaohje. Kannatti ponnistella ja jumpata aivonystyröitä, sillä tämä on ihana! Aiempi liimattoman sydänkoristeen ohje TÄSSÄ .
Lopputulos palkitsee, tekniikan opittua näitä on nopea tehdä lisää vaikkapa lahjojen koristeeksi. 





















Tähän söpikseen tähteen tarvitset jälleen neljä n. 40 cm paperisuikaletta. Ensimmäisellä kerralla hahmottamista helpottaa, jos teet tähden kahdesta eri väristä.

Toivottavasti ohjeista saa selvää, ei olekaan ihan helppoa kirjoittaa näitä vaiheita auki. Kuvat taitavat onneksi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa!



1. 4 kpl n. 40 cm pitkää suikaleita. Kaikkien tulee olla samanpaksuisia! Tarkkuus leikatessa kannattaa, muuten kokoamisvaiheessa tulee hankalaa.

2. Taita suikaleet keskeltä ja leikkaa päät vinkiksi.

3. a) Laita ristikkäin niin, että suikaleen molemmat puolet ovat aina toisen välissä. Auttaa paljon jatkossa, jos asettelet suikaleet kuten kuvassa! 

3. b) Kiristä suikaleet yhteen.

4. a) Taita ylhäältä päällimmäinen liuska työn keskusneliön yli. Tarkkuus kannattaa! 

4. b) Kas näin taittui ylhäältä liuska keskusneliön yli!

5. a) Ota sitten vasemmalta päällimmäinen liuska ja taita se keskusneliön yli oikealle...

5. b)...ja tee taitos tarkasti!

6. Sama juttu alhaalla päällimmäiselle luiskalla, taita ylöspäin.

7. a) Oikealla oleviin liuskiin ei ole vielä koskettu. Ota nyt oikean puolen päällimmäinen liuska, vie se keskusneliölle ja taita ensimmäisenä taitetun liuskan alle...

7. b) ...näin. Nyt vedä liuska pitkälle ja tee huolellinen taitos.

7. c) Eli nyt näyttää tältä!

8. a) Jatketaan ylhäällä oikealla olevalla liuskalla. Taita liuska oikealle niin, että sen alareuna kulkee oikealla olevien liuskojen reunaa pitkin...

8. b)..ja tee terävä taitos!

8. c) Taita sama liuska vielä kääntäen alaspäin niin, että ylös muodostuu kolmio. Tee huolellinen taitos!
8. d) Käännä liuskaa keskusneliön päälle niin, että ylhäällä oleva kolmio puolittui. 
8. e) Sujauta liuskan loppuosa keskusneliön alle...



8. f)...ja vedä liuska niin, että kolmiosta muodostuu tähden sakara.

9. Käännä työ myötäpäivään ja tee uusi sakara (eli toista kuvien 8.a) - f) ohjeet)
VINKKI: sakarasta lähtevän liuskan suosittamista neliön alle helpottaa, jos taivutat sakaraa taaksepäin...


...sakara taakse ja liuska neliön alle!
Ja taas vedä liuska niin pitkälle kuin saat. Toista, kunnes reunoja kiertää neljä sakaraa.



Sitten työ näyttää tältä.

10. Käännä työ.

11. Kääntämisen jälkeen tee neljä sakaraa tällekin puolelle samoin kuin kuvissa 8.a) - f).

Nyt näyttää tältä..

12. Seuraavaksi tehdään sakarat keskelle. Siirrä oikealla oleva ylempi liuska toiselle sivulle ja jätä sinne. Jatka (kuvassa) alaspäin menevällä oikeanpuoleisella liuskalla (kuvassa alaoikea pallokuvioinen liuska). Kts.seuraava kuva!

13. a) Taivuta liuska kuvan mukaisesti. Liuska sujahtaa jälleen toisen alle, nyt samaan suuntaan osoittaen kuin äsken sivulle siirretty liuska.

13. b) Vedä hellävaraisesti suostutellen liuska esiin tähden sakaran keskeltä.

13. c) Vedä, kunnes keskelle muodostuu sakara.

14. a) Käännä työtä myötäpäivään. Siirrä taas oikealla oleva liuska vasemmalle (kuvassa pallokuvioista aletaan siirtää), ja jatka sillä liuskalla, jota äsken siirsit syrjään (kuvassa raidallinen).
14. b) Pallokuvioinen on sirretty vasemmalle syrjään. 

14. c) Taivuta liuskaa taas kuten edellä...

14. d) ...ja sujauta se toisen alle. Liuskan pää tulee esiin reunalla olevan sakaran keskeltä.

14. e) Vedä, kunnes keskelle muodostuu sakara.

15. Jatka samoin kunnes keskellä on neljä sakaraa. Kun ensimmäisen puolen kaikki keskisakarat on tehty, käännä työ ja toista sama toiselle puolen.

Lopuksi leikkaa sakaroiden mukaisesti ylimääräiset liuskat pois.
VINKKI: Jos haluat toiselta puoleltaan littanan tähden, jätä toisen puolen keskisakarat tekemättä. Näin tähden voi liimata vaikka joulukorttiin tai pakettiin koristeeksi.

Valmista! Halutessasi voit kiinnittää narun, näistä tulisi varmasti upea kranssikin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö