Pumppaamani tissimaidot ovat jääneet pakastimeen, koska pieni ihminen 6kk ei juo pullosta. Sain sitten idean kokeilla tehdä pannaria vauvalle, joka on aloittanut kiinteiden syömisen sormiruokailuna.
Toiveena oli löytää ohje, jossa pannukakussa ei olisi lainkaan vehnäjauhoja ja toisaalta myös ohje, jossa olisi kauraa, koska se korvaisi sitten aamupuuron (jota sormin on vielä vaikea syödä). Lisäksi lopputuloksen piti olla helposti suussa sulavaa ja tukehtumisvaaratonta, sillä olemme vasta hetki sitten kiinteät aloittelleet.
Netistä en löytänyt mitään omiin ajatuksiini sopivaa ohjetta, joten lähdin kokeilemaan, ja tämä ensimmäinen versio onnistui loistavasti!
Ohje on suunnilleen tällainen, määrät arvioita, koska tämän tein perstuntumalla mittailematta:
3dl äidinmaitoa (toki korvikekin käy!)
1dl vauvan kaurahiutaleita
1 isohko banaani
1 muna
Loraus öljyä
Sulatin maidot vesihauteessa ja soseutin mukaan banaanin sauvasekoittimella. Seokseen mukaan sopivasti vauvan hienoja kaurahiutaleita (isommalle varmaan voi laittaa tavallisia tai vaikka hierontaa niitä hiukan). Lopuksi muna ja loraus ruokaöljyä.
Hetken aikaa anna seistä ja turvota.
Uuniin 200 astetta ja n. 30 min.
Tästä tuli sen verta iso, että laitoin osan pakkaseen ja pannaria riitti usealle kerralle siltikin! Maistui aika makealta, kun itsekin piti maistaa (perheen miehet kieltäytyivät maittamasta 😁).
Toiveena oli löytää ohje, jossa pannukakussa ei olisi lainkaan vehnäjauhoja ja toisaalta myös ohje, jossa olisi kauraa, koska se korvaisi sitten aamupuuron (jota sormin on vielä vaikea syödä). Lisäksi lopputuloksen piti olla helposti suussa sulavaa ja tukehtumisvaaratonta, sillä olemme vasta hetki sitten kiinteät aloittelleet.
Netistä en löytänyt mitään omiin ajatuksiini sopivaa ohjetta, joten lähdin kokeilemaan, ja tämä ensimmäinen versio onnistui loistavasti!
Pannarin koostumus oli juuri täydellinen pienelle sormiruokailijalle; sopivan kiinteää sormille, mutta suussa sulavaa ja helposti nieltävää. |
Ohje on suunnilleen tällainen, määrät arvioita, koska tämän tein perstuntumalla mittailematta:
3dl äidinmaitoa (toki korvikekin käy!)
1dl vauvan kaurahiutaleita
1 isohko banaani
1 muna
Loraus öljyä
Sulatin maidot vesihauteessa ja soseutin mukaan banaanin sauvasekoittimella. Seokseen mukaan sopivasti vauvan hienoja kaurahiutaleita (isommalle varmaan voi laittaa tavallisia tai vaikka hierontaa niitä hiukan). Lopuksi muna ja loraus ruokaöljyä.
Hetken aikaa anna seistä ja turvota.
Uuniin 200 astetta ja n. 30 min.
Vauvan kaurahiutaleet ovat aloittelijalle sopivan hienojakoisia. |
Tästä tuli sen verta iso, että laitoin osan pakkaseen ja pannaria riitti usealle kerralle siltikin! Maistui aika makealta, kun itsekin piti maistaa (perheen miehet kieltäytyivät maittamasta 😁).
Pallari meni sormiruokailijan suihin hyvin nopsaa. |
Kommentit
Lähetä kommentti
Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin. :)