Siirry pääsisältöön

Viikon ruokalista arkipäiville, osa 1

Jahas, se ois kohta ruoka-aika, juu ei oo eilistä.. Kurkataanpa kaappiin; kappas, iänikuista jauhelihaa taas, perunat loppu.. Mitäs sitä tekisin ruuaksi? Lihapullia? Ah, kananmunat loppu..

Tuttu kuvio meillä. Olen mielestäni aika hyvä tekemään ruokaa lähes mistä vain aineksista, joita kaapista löytyy. Siksi ei ole tullut luotua mitään systeemiä, millä ruokatehtailussa meillä edettäisiin. Enimmäkseen meillä ruuanlaittoa kuvaa tilanteena Master Chef -ohjelman painetehtävä; aikaa melko vähän, välillä puoli tuntia ja välillä vähemmän, ja ruoka pitää hetkessä keksiä päästä tarjolla olevista aineksista. Erot löytyykin sitten tarjolla olevien ainesten määrästä ja lopputuloksesta..

Niinpä ajattelin nyt kerrankin kokeili laatia arkipäiville ruokalistan, lähinnä päivällistä koskien. Lounas menee edellisen päivän jämillä tai tuolla edellä kuvatulla vanhalla systeemillä. Suunnitelmissa pysyminen on haastavaa minulle, joten liian suuria sellaisia en laadi. Viisi päivää, yksi suunniteltu ruoka per päivä. Pitäisi pystyä!



Nyt sitten meillä kauppahommat hoitavalle miehelle laadittu lista ja jääkaapin oveen kirjattuna suunnitelma. Mitä tahansa ruokia en kelpuuta, vaan tein (päähäni, listat on liian raskaita) kriteerit viikon ruuille:

  • Yhtenä päivänä on kasvisruoka.
  • Yhtenä päivänä on kalaa.
  • Yhtenä päivänä kanaa.
  • Yhtenä päivänä jotain, mistä tiedän lasten tosi paljon pitävän.
Salaatteja ei suunnitelmassa ole, mutta luonnollisesti ne ovat aina ruualla mukana (ja meillä niitä syödään hyvin, kuten tässä tekstissä kerroin aiemmin. )


Alkavan viikon suunnitelma on siis seuraava:
MA: jauhelihaperunalaatikko
TI: kalapuikot ja ranskalaiset (kasvistikut ja kermaviilidippi)
KE: kasvispinaattikeitto
TO: kanarisotto
PE: Nachojauhelihapelti 

Katsotaan, pysynkö suunnitelmassa ja jatkuuko projekti ensi viikollakin. 😊 Lapset lähtökohtaisesti rakastivat ajatusta, että tietävät tulevan päivän ruuan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö