Siirry pääsisältöön

MIFUNUGGETIT "mifuggetit", lempeän kanaton ruoka

Mifunuggetit "mifuggetit", kuten lapset sanoo, maistuu dipin, pilkottujen vihannesten ja vaikka ranskalaisten kanssa.



"Siis mitä, nää ei oo kanaa??? Maistuu ihan kanalta!" oli ensimmäinen kommentti kun kerroin tehneeni nuggetteja näistä paljon mainostetuista MIFUsuikaleista. Rehellisyyden nimissä olen luvannut olla huijaamatta sieniä inhoavaa miestäni ruoka-asioissa, joten tämänkin kerroin heti ennen haarukalla tökkäämistä. Ei, ne ovat Valion Mifusuikaleita.

Näitä herkullisia ja koukuttavia (näitä ei meillä jää seuraavalle ruualle, koska ovat niin napsittavan kokoisia!) lihattomia&kanattomia paneroituja palleroita olen tehnyt jo useasti. Olen testaillut eri panerointeja (tämä kuulostaa ihan siltä, että teen päivät pitkät täällä jotain kokkauskehittelyitä, mikä ei pidä paikkaansa 🤣. Tulee testattua hyvin epäjärjestelmällisesti, suunnittelematta ihan normiruuanlaiton yhteydessä silloin tällöin). Tämä viimeisin on oma suosikkini, panerointi oli hyvin onnistunut! Ohjeessa mausteet epätarkkoina määrinä, koska en ikinä muista mittailla, vaan heittelen suoraan purkista. Kuitenkin näitä mifuja saa maustaa ihan reippaasti, ainakin, jos käyttää maustamatonta Mifusuikaletta.

Ensin Mifut kieritellään  vehnäjauho-mauste -seoksessa. Mausteina käytin reilusti currya, valkosipulijauhetta, tirauksen valkopippuria ja mietoa chilimaustetta sekä paprikaa.

Toisena jauhotetut mifunuggetit kieritetään seoksessa, jossa on sekaisin yksi muna ja maustamatonta jugurttia n. 2 dl.


Kolmanneksi mifut kieritellään korppujauhoissa, joihin on lisätty vielä kerran currya. Ennen paistamista ripauttelin vielä oliiviöljyä nuggettien pintaan. Tämän jälkeen "mifuggetit" uuniin 225 astetta, kunnes hiukan tummuvat.
Visuaalisen ihmisen tapa kirjoittaa resepti. Näin näkee heti ensi vilkaisulla, mitä oikein pitikään tehdä.

Dipiksi valmistui kermaviiliä ja hiukan turkkilaista jugurttia sekoitettuna toisiinsa ja maustettuna currylla ja muilla sopivilla mausteilla, oman maun mukaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö