Siirry pääsisältöön

Virkattu "hitti"pipo

Käsitöistä suurin suosikkini on aina ollut virkkaus. Pienenä virkkasin nalleja ja muita eläinhahmoja ja lahjoittelin niitä tuttaville. Mummollani on jopa vielä tallessa virkkaamani pieni nalle! Olen virkannut barbeille vaatteita, pieniä liinoja, kaulahuiveja, boleron, lapasia ja myös ennen ensimmäistä lasta ihanan valkoisen "pitsi"mekon, joka on edelleen tallessa.

Törmäsin jo kesällä Lämmin Ilo -blogissa helpon kuuloiseen pipoon, jonka ohjeen laitoin korvan taa. Tämä pipo on superhelppo virkattava. Toteutus sitten venyikin, kun kaiken muun säätämisen keskellä jo lankojen ostamisen muistaminen on suhteellisen hankalaa, kun kauppaan en pääse lähtemään ihan tuosta noin vain.

Tämänhän oikeasti virkkaa vaikka yhdeltä istumalta, mutta mulla meni pari viikkoa, koska joka ilta ei jaksanut lasten nukuttamisen jälkeen muuta kuin maata sohvalla aivolevolla. Virkkaamisen aloittaminen tuntui myös olevan oivallinen keino herättää vauva, huolimatta siitä, että hänet oli hetkeä aiemmin tissitainnutettu yläkertaan sängylle. Pari kertaa myös löysin virkkaukseni lankoineen kieputeltuna ympäri sohvatyynyjä ja sohvan alusia. Hyvin mystistä, koska kukaan ei ikinä myöntänyt syyllisyyttään. Meillä kuulemma on käynyt vaan rosvoja, koska rosvothan ensi sijaisesti levittelevät lankoja kattolampun kautta maton alle ja piilottavat virkkuukoukun.

Kaiken katastrofaalisen jälkeen pipo on tässä ja se on ihana! Tupsu tosin on vähän huitaisten tehty ja pari kertaa metsässä tarttunut jo puun oksiin, mutta sellaistahan elämä on ;) . Mun kärsivällisyydellä ei jaksa tehdä samaa kahteen kertaan.
Ihanan pehmoinen ensimmäinen versio 💓
Lankana oli ihan Prismasta ostettua Red Heart Soft -akryylilankaa. Vähän pohdin tuota tekokuituasiaa, mutta tää lanka on vaan niin ihanan pehmeä ja kauniin värinen, itse kun en ihan pinkistä pidä. Prisma on myös ainut kauppa, johon ehdin kaiken keskellä raahautua ostamaan yhtään mitään ilman energiaasyöviä järjestelyitä. Onneksi sielläkin on tällaisia peruslankoja hyvin tarjolla!

Ns. "hittipipoksi" tajusin tämän vasta törmättyäni nyt marraskuussa tähän käsitteeseen naamakirjan kässäpalstalla. Juurikin tällä ohjeella tehty helppo pipo on narrannut siis muitakin kuin minua tarttumaan koukkuun. Mahtavaa! Sen kässäryhmän ketjussa oli kuvia näistä pipoista, eikä kyllä voi kuin ihastella toisten taitavuutta. Omaa ei niihin kannata kyllä verrata 👀.

Ohje, alkuperäisenä löytyy Lämmin Ilo -blogista (lanka eri!):

Koko: 54-56 (pienempi: vähemmän kierroksia työhön, isompi: lisää kierroksia)
Koukku: nro 5
Lanka: Red Heart Soft, 100-200g

Jokaisen ks-kerroksen ensimmäinen ks korvataan 1 kjs:lla.

1. krs: virkkaa 46 ketjusilmukkaa koukulla nro 5. Käännä työ
2. krs: virkkaa kiinteäsilmukka toiseen ketjusilmukkaan. Tee kiinteitä silmukoita rivi loppuun. Tämä on työn nurja puoli.
3. krs: virkkaa kiinteitä silmukoita edellisen kierroksen silmukoiden takareunaan. Tämä on työn oikea puoli.
4. krs: virkkaa koko rivi kiinteitä silmukoita. 

Jatka kierroksia 3 ja 4, kunnes työn pituus on 47 cm. 

Ompele työn päät yhteen (aloitus- ja lopetuskierros ovat vastakkain).

Ompele neulalla ja langalla toinen auki oleva pää umpeen. Pujottele lanka n. 3cm välein sisä- ja ulkopuolelle niin sulkuaukko menee tarpeeksi kiinni. Päättele lanka.

Taita pipon alareuna ylöspäin. Säädä oman mielesi mukaan niin paljon kuin haluat.  Reunan voi myös ommella kevyesti kiinni pipoon.

Tee pipoon tupsu ja kiinnitä se paikoilleen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö