Siirry pääsisältöön

Perunarullakas kokeilussa

Tästä tuli aivan ihanan makuista, vaikka vähän mietin, että onko tämä nyt vain yksi uusi tapa tehdä perunalaatikko uudessa muodossa😂. Tosin, tässä on paljon juustoa, mikä ei ikinä ainakaan tee ruokaa pahemmaksi!

Inspiraationa siis tämä "scalloped potato roll" -ohje, jonka aika moni onkin Facebookissa nähnyt kiertävän.

Nesteen määrää valmiissa ruuassa vähentää, kun malttaa antaa nesteen haihtua täytteen ollessa levyllä. Itsehän en malttanut, oli kiire saada homma uuniin ennen vauvan hermostumista..


Oma lopputulokseni ei kyllä ulkonäöltään yllä aivan tuon inspiraationlähteen tasolle, lisäksi muutin reseptiä matkalla, koska kaapissa ei ollut ihan kaikkea. Miksi suotta varautua etukäteen 😂? Matkalla on hyvä soveltaa, monet asiat voi onneksi korvata toisella!

Ohje Perunarullakkaalle:
6-10 perunaa ohuiksi viipaloituina
2-3 dl juustoraastetta

1 sipuli
300 g jauhelihaa
1,5 dl tomaattimurskaa
Jauhelihamaustetta

2 valkosipulinkynttä
80 g tuorepinaattia
2dl turkkilaista jugurttia
1 dl raejuustoa
1 kananmuna
Ensin leivinpaperille ripotellaan juustoraastetta. Perunat kuoritaan ja viipaloidaan hyvin ohuiksi. Tässä menee hetki, mutta kannattaa käyttää se!😊
Perunat asetellaan lomittain juustoraasteen päälle ja ripotellaan vielä niiden pinnalle lisää juustoraastetta, aika reilulla kädellä!

Perunat uuniin 30 min 180 astetta.
Sillä aikaa tee täyte.

Kuullota pilkottu sipuli ja paista jauheliha. Mausta. Lisää tomaattimurska, anna hautua hetki nesteen vaihtamiseksi.

Pilko valkosipulinkynnet. Hauduta pannulla pinaatti ja valkosipulit, kunnes piraatit ovat menneet kunnolla kokoon.


Sekoita turkkilainen jugurtti, raejuusto ja pinaatti.

Sekoita joukkoon kananuna.
Levitä jugurttipinaattitahna perukoille ensin, lisää sitten jauhelihatomaattiseos.


Paista 15 min 180 astetta. Omaani tuli reikiä, koska laitoin perunat liian säästeliäästi.  Seuraavaan pitää latoa perunat enemmän päällekkäin. Maku oli silti mahtava!


Vaikkei nyt ulkonäkö ihan kympisti onnistunutkaan, oli maku niin hyvä, että uusiksi menee! 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö