Siirry pääsisältöön

Cappucinomokkapalat 💕

Aloin kerran leipomaan mokkapaloja, mutta keskenkaiken kaakaojauhe olikin loppu. Koska jälleen kerran aloin leipoa aika ex tempore-meiningillä ja tarkastamatta aineiden saatavuutta kotikaapista, piti kaakaojauhe korvata jollain.



Pöydällä pönötti purkki cappucinojauhetta, joten kokeilinpa sitten sitä. Ja siitä tuli ihan parasta! Tällä reseptillä tulee ihan parhaat muhkeat ja pehmeät mokkapalat!

Cappucinomokkapalat



200 g voita
1tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vettä
---> Laita kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Jäähdytä hetki.


5,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 
1,5 tl soodaa
---> sekoita. Tee keskelle kuoppa ja kaada voiskos hiukan jäähtyneenä kuoppaan. Sekoita.

1dl maustamatonta jugurttia 
2 kananmunaa
---> vispaa munaa kevyesti haarukalla. Lisää jugurtti ja munat taikinaan.

Paista pohjaa 200 asteessa n. 30 min.

Anna pohjan jäähtyä. Tee kuorrute vasta juuri ennen koristelua.

Cappucinokuorrute
75 g voita
0,5 dl kahvia keitettynä 
0,5- 1dl cappucinojauhetta
6 tomusokeria (osa voi olla suklaatomusokeria, jolloin maku on myös suklaisempi. Cappucino maistuu paremmin tavallisen tomusokerin kera).

Nonparelleja (laita valmiiksi pöydälle, tässä pitää olla nopea!)

---> Laita ainekset kattilaan, sulata ja sekoita. Levitä nopeasti piirakalle nuolijan avulla. Koristele välittömästi nonparelleilla. Kuorrute kuivuu nopeasti!

Näissä cappucinopaloissa osa tomusokerista korvattu suklaatomusokerilla. Maku on suklaisempi.

Näissä cappucinopaloissa on vain tavallista tomusokeria. Maku on hyvin cappucinomainen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö