Aloin kerran leipomaan mokkapaloja, mutta keskenkaiken kaakaojauhe olikin loppu. Koska jälleen kerran aloin leipoa aika ex tempore-meiningillä ja tarkastamatta aineiden saatavuutta kotikaapista, piti kaakaojauhe korvata jollain.
Pöydällä pönötti purkki cappucinojauhetta, joten kokeilinpa sitten sitä. Ja siitä tuli ihan parasta! Tällä reseptillä tulee ihan parhaat muhkeat ja pehmeät mokkapalat!
Cappucinomokkapalat
200 g voita
1tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vettä
---> Laita kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Jäähdytä hetki.
5,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
---> sekoita. Tee keskelle kuoppa ja kaada voiskos hiukan jäähtyneenä kuoppaan. Sekoita.
1dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
---> vispaa munaa kevyesti haarukalla. Lisää jugurtti ja munat taikinaan.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 30 min.
Anna pohjan jäähtyä. Tee kuorrute vasta juuri ennen koristelua.
Cappucinokuorrute
75 g voita
0,5 dl kahvia keitettynä
0,5- 1dl cappucinojauhetta
6 tomusokeria (osa voi olla suklaatomusokeria, jolloin maku on myös suklaisempi. Cappucino maistuu paremmin tavallisen tomusokerin kera).
Nonparelleja (laita valmiiksi pöydälle, tässä pitää olla nopea!)
---> Laita ainekset kattilaan, sulata ja sekoita. Levitä nopeasti piirakalle nuolijan avulla. Koristele välittömästi nonparelleilla. Kuorrute kuivuu nopeasti!
Cappucinomokkapalat
200 g voita
1tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vettä
---> Laita kattilaan ja kiehauta sekoittaen. Jäähdytä hetki.
5,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
---> sekoita. Tee keskelle kuoppa ja kaada voiskos hiukan jäähtyneenä kuoppaan. Sekoita.
1dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
---> vispaa munaa kevyesti haarukalla. Lisää jugurtti ja munat taikinaan.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 30 min.
Anna pohjan jäähtyä. Tee kuorrute vasta juuri ennen koristelua.
Cappucinokuorrute
75 g voita
0,5 dl kahvia keitettynä
0,5- 1dl cappucinojauhetta
6 tomusokeria (osa voi olla suklaatomusokeria, jolloin maku on myös suklaisempi. Cappucino maistuu paremmin tavallisen tomusokerin kera).
Nonparelleja (laita valmiiksi pöydälle, tässä pitää olla nopea!)
---> Laita ainekset kattilaan, sulata ja sekoita. Levitä nopeasti piirakalle nuolijan avulla. Koristele välittömästi nonparelleilla. Kuorrute kuivuu nopeasti!
Näissä cappucinopaloissa osa tomusokerista korvattu suklaatomusokerilla. Maku on suklaisempi. |
Näissä cappucinopaloissa on vain tavallista tomusokeria. Maku on hyvin cappucinomainen. |
Kommentit
Lähetä kommentti
Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin. :)