Siirry pääsisältöön

Joulun taikaa luomassa

Tänään perinteisen suomalaisen joulusään, tai noh, ympäri vuoden -sään, innoittamana, tai todellisuudessa siitä sisuuntuneena, lasten kanssa koristeltiin joulu meille kotiin. Tätä toki edelsi yh-viikonloppu, jonka jokainen rennosta tunnelmasta ja keskeytymättömästä työnteosta nauttiva kolmen lapsen ja yhden karvaa itsestään irrottavan koiran äiti käyttää tehden suursiivousta. 👌👀 Noh, kerrankin pysyin jokseenkin suunnitelmassa, joka oli tietenkin siivota rennon lupsakasti kun isi vie lapset pappalaan. Mutta sitten tapahtui sellainen asia kuin vuorotyö ja hälytysvuorot ja huomasin olevani imurin varressa matto olkapäällä selvittämässä ruokapataa kolmannella kädelläni ja neljännellä noukin imurin edestä siihen loputtomasti satavia pikkulegoja. Siis tää kotiäitihomma on siitä hauskaa, että tässä muuttuu mustekalaksi useine lonkeroineen. Eihän muuten mitenkään selviä kaikesta tästä yksin.

Mutta näiden ylipitkien lauseiden jälkeen siis ajatuksena oli laittaa kuvia meidän joulukoristeluista. Periaatteena on, että en osta mitään turhaa krääsää, vaikka ihania koriste-esineitä onkin kaupat pullollaan. Sen sijaan meillä on käytetty koristeina itse tehtyjä, saatuja, lapsuuden kodista mukaan tarttuneita ja lasten tekemiä joulujuttuja.

Vanhaan ikkunanpokaan ripustin itse tehdyt koristeet. Ikunanpoka löytyi isoisäni maalaistalon pellonreunassa sijaitsevasta ränsistyneestä ladosta. Siellä niitä on vinopino muistuttamassa vanhasta mökistä, joka -90 - luvun alussa purettiin. Puhdistin pokan, ja muuta en oikeastaan tehnytkään, sillä tuo kuluneisuus tuo siihen ihanan ajan patinan. Samalla se on muisto vanhasta mökistä (juu, olen niin vanha, että pystyn sen mökin hyvinkin muistamaan ;) ) ja nyt jo edesmenneistä isovanhemmista.


Nämä pallot voitin jostain arvonnasta kauan sitten, loput on lahjaa. Ihana käpytonttu keskimmäisen lapsen aivan itse tekemä 😍. Ai niin, tuo huopa-alustan olen ostanut joskus Tiimarista, kun Tiimareita vielä oli.




Tämä paperinarukranssin neuloin itse vuosia sitten. Sen edelliset valot ehtivät jo päättää elämänsä,mutta katkaisin piuhan ja pujottelin uudet valot sekä lisäsin koristeet. 

Tämän ihanan piparitalon ostin lapsen koulun myyjäisistä. Edellisvuonna piparitalon söi koira, tänä vuonna toivottavasti me ihmiset.
Okei, no siis tuon lyhdyn ostin itse viime vuonna ihan tylsästi Prisma-kaupasta. Liina on aivan ihana, sain sen yhtenä jouluna työkaverilta ja siitä asti se on meillä jouluisin koristanut pöytää. Olen edelleenkin kovin otettu tästä lahjasta, sillä hän on sen omin käsin tehnyt <3. Tonttuja on kertynyt tällainen määrä vuosien saatossa, lahjaksi saatuna. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP3 Virpomisvitsan koristeet pääsiäisenä 2018

Joka vuosi ajattelen, että tämä vuonna tehdään vitsat ajoissa. Joka vuosi ne tehdään hiki hatussa illalla ennen virpomisaamua. Ja perinteistähän ei luovuta, joten tänään paperisilppu lentää ja EriKeeperiä löytyy jännittävistä paikoista meidän keittiössä (koska askarrellaan tässä perhekokoon suhteutettuna pienehkössä keittiössä). Höyhenet laitoin boikottiin eettisistä syistä, koska se valinta on helppo tehdä. Höyhenet on helppo jättää pois, eivätkä valmiit vitsat itke niiden perään. Sitä paitsi olen aina inhonnut niiden kiinnittämistä! Rautalankaa on lasten kanssa hankala kieputtaa, käytännössä sen teen aina minä, ja teipillä kiinnitetyt löytyvät virpomisreitiltä oksien jääden täyteen läpinäkyvää teippiä. Tänä vuonna meillä TOP 3 koristeeksi vitsoihin päätyivät: 1. Taitellut haitaramadot, tai ajankohtaisemmin karvamadot: Haitarimato tehdään liimaamalla kaksi paperisuikaletta L-kirjaimen muotoon ja sitten taittelemalla vuorotellen suikale toisen päälle. Loppuun taas tilkka li

Rusetti-piñata ja helppo rusetinsolmimisohje

Ystäväni lapsella on tyttären 5-v synttäriteemana hauskasti rusetti. Tein sankarille lahjaksi paperimassasta piñatan, jonka hajoittamisesta omat lapset ovat koko tekoprosessin ajan haaveilleet. "Äiti, saanko lyödä ton mäsäksi?" on ollut usein kysytty kysymys viikon ajan, kun tämä on eri vaiheissaan ja työvälineineen "koristanut" meidän keittiönpöytä.  Aiemmin olen tehnyt jo jutun  omien lasten lohikäärme- ja autopiñatoista . Näitä on hauska tehdä! Piñata on koristeltu ruseteilla ja kultahileellä. Sisällöksi valitsin tällä kertaa kettukarkit ja pienet vaahtokarkit. Jätin ne pusseihinsa, mutta tein pusseihin pienet raot, jotta ilma pääsee ulos ja näin sain karkkipussit pienemmästä raosta mahtumaan piñatan sisään. Tästä piñatan teko alkaa: Erikeeperiä sekoitettuna lämpimään veteen, johon kastetaan sanomalehden suikaleet. Tämän jälkeen ne liimaillaan puhalletun ilmapallon päälle. Pallo kannattaa laittaa esim. rasian päälle, jottei se liimaudu pöytään. Tein ka

Sormiruokailijan äidinmaitoiset omenapiirakat

Tätä reseptiä varten tein pari epäonnistunuttakin kokeilua, jotka nekin kyllä upposivat meidän hyvin syövän pikkuneidin suihin hyvällä ruokahalulla. En ollut kuitenkaan itse tyytyväinen koostumukseen, mutta tämä kehittely tuntui nyt tuottavan tulosta. Varmasti olisin löytänyt ihan hyvän reseptin netin syövereistäkin, sillä tuskin olen ihan ainoa sormiruokakokkailija, mutta oikeasti minulle on helpompi nopeasti ruuan tekemisen ohessa testata äkkiseltään omaa päähänpistoani, kuin paneutua tutkimaan nettiä. Vähän oudoltahan tämä näin kirjoitettuna näyttää, mutta näin se vain on 😁. Muffinsseista tuli ihanan kuohkeita ja aidon muffinssin oloisia 😍. Ohje on tietysti sokeriton ja tehty mihinkäs muuhun, kuin omaan äidinmaitooni, jota pakastimesta kovaa vauhtia koetan hyötykäyttää. Omenamuffinssit äidinmaitoon  (n. 4 kpl) Puolikas banaani 1 kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl vauvan hienoa kaurapuurojauhetta 1/4 tl eli ihan pieni ripaus leivinjauhetta 3 rkl äidinmaitoa 1 rkl ö